با تخفیف های ویژه جشنواره دی ۱۴۰۳ ما آشنا شوید

اطلاعات بیشتر X

تستر کابل شبکه و انواع بیسیک آن

تستر بیسیک کابل شبکه

تستر کابل شبکه و انواع بیسیک آن

انواع بهترین تستر های کابل شبکه از نظر تکنولوژی

تستر های کابل شبکه دستگاه هایی هستند که با توجه به نیاز بازار برای انجام بررسی و اندازه گیری پارامتر های دقیق کابل های شبکه چه مسی و چه فیبر نوری ساخته شده اند. البته با توجه به اینکه سرآمد تستر های کابل شبکه، دستگاهی به نام تست فلوک است و این آزمایش به عنوان یک استاندارد قابل قبول برای جامعه ی نصاب های شبکه نیز مطرح گردیده است. اما در این مقاله سعی داریم تا به شما تستر های پایه ای را که در بازار ایران موجود است و از قیمت پایین و ارزان برخوردارند را معرفی کنیم.

تستر شبکه ال ای دی

این مدل تستر مانند همه انواع تستر شبکه، شامل دو بخش است که هر دو بخش آن برخوردار از ۸ ال ای دی به تعداد رشته سیم های درون کابل شبکه می باشند. این مدل علاوه بر تست کابل شبکه، کابل تلفن را نیز تست می‌کند و دارای دو ورودی RJ45 برای شبکه و RJ11 برای تلفن است.

تستر پایه کابل شبکه

تستر کابل شبکه با LED

تستر شبکه دیجیتال

این نوع تستر هم از دو بخش برخوردار است که یک بخش اصلی آن باتری و صفحه نمایش را دارد و بخش دیگر آن بدون باتری به صفحه نمایش می باشد. این نوع تستر هم قادر است علاوه بر تشخیص قطع شدگی کابل متراژ کابل را هم نمایش دهد.

تستر کابل شبکه کد 8108

تستر کابل شبکه کد 8108 یک تستر دیجیتال و محبوب می باشد که امکان بررسی خطای سیم کشی در کابل نظیر مدار باز و اتصال کوتاه را در اختیار نصاب قرار میدهد. این تستر تعیین محل خطا در سیم کشی و اتصالات را نشان می‌دهد و توسط یک عدد باتری ۹ ولت کتابی عمل نمایش متراژ کابل ایرادات آن و محل ایراد کابل را انجام میدهد و از عهده تست سلامت کانکشن ها به خوبی بر خواهد آمد.

از دیگر ویژگی های این تستر می توانیم به نشان دادن ارتباط به صورت گرافیکی داشتن بازر یا زنگ در آداپتورهای آخر خط که صحت اتصال را نشان می دهد، محاسبه متراژ کابل شبکه و کیفیت سیگنال کابل، منوی یوزر فرندلی و نمایش اتصال کوتاه و یا عدم اتصال بین پین ها اشاره کنیم.

تستر بیسیک کابل شبکه

تستر دیجیتال شبکه

تستر چندکاره شبکه یا Full

این تستر شبکه برخوردار از یک ال ای دی می باشد و علاوه بر کابل شبکه، کابل دوربین مداربسته، کابل تلفن، کابل usb را هم تست خواهد کرد. تستر شبکه یک وسیله ای است که در خصوص تست کردن انواع کابل شبکه و تلفن و usb یا به اصطلاح کانکتورهای RJ45 | RJ 11 | USB | BNC قادر است به وسیله آن به آسانی انواع کابل شبکه را نیز تست کنند.

روش کار با این محصول خیلی آسان و راحت می باشد و کافیست که یک سر کابل را در قسمت ریموت آن اتصال دهید و سر دیگر آن را به خود دستگاه و بعد از آن با فشردن دکمه مربوطه، ایراد و کد مورد نظر را بر روی دستگاه به وسیله چراغ های ال ای دی نگاه کنید و سلامت کابل اطمینان کامل را حاصل سازید.

طرز کار استفاده از این دستگاه ها

در ادامه این مقاله راهنمای خرید تستر شبکه روش کار و البته طرز استفاده از آن را با یکدیگر بررسی می‌کنیم. میدانیم که انواع تستر شبکه عموما برخوردار از چهار زوج سیم به هم تابیده می باشد که هر یک از این ۸ رشته سیم درصورتی که قطع شود، سپس شبکه نیز در آن قسمت کار نمی‌کند. هر رشته سیم در کابل شبکه یک رنگ مخصوص را دارا میباشد و با یک استاندارد خاص باید به پریز و سوکت اتصال یابد. با دانستن روش کار با تستر شبکه قادر هستیم که به این نکته پی ببریم کدام یک از این رشته سیم ها قطع شده و یا جابجا شدند.

برای آزمایش اتصال مدار باز دو روش معمول وجود دارد

آزمون تداوم یا پیوستگی، continuity test در این روش تست یک جریانی را به اتصالات وارد می سازند اگر نمایشگر وجود جریان را در کابل ها نشان دهد اتصالات شبکه خوب فرض می شوند این نوع آزمایش را می توانیم با ترکیبی از یک باتری و یک لامپ که برای تست جریان استفاده میشود انجام دهیم.

تست مقاومت، resistance test قسمت هم یک جریان با اندازه مشخص از اتصال عبور می‌کند و ولتاژ ایجاد شده اندازه گیری می گردد و از طریق ولتاژ و جریان قادر هستیم مقاومت اتصال را محاسبه و با میزان موردنظر مقایسه کنیم.

دو روش معمول برای آزمایش اتصال کوتاه وجود دارد

تست ولتاژ پایین (continuity test) در این روش یک منبع قدرت و کم ولتاژ بین دو هادی یا کابلی متصل می‌گردد که نباید متصل باشند و در نتیجه مقدار جریان اندازه گیری می گردد و زمانی که جریان در نمایشگر وجود نداشت فرض می گردد که هادی ها به خوبی از هم جدا شده اند.

تست ولتاژ بالا: مجدد یک منبع ولتاژ به هادی ها یا کابل‌ها  اتصال می یابد اما این بار ولتاژ چند صد ولت است. بیشتر شدن ولتاژ سبب می‌شود که این آزمون اتصالات تقریباً کوتاه شده را بیابد چون ولتاژ بالاتر سبب خرابی عایق سیم‌های تقریباً کوتاه میگردد.

طرز کار تستر های شبکه و روش تست شبکه

باید بدانید که تستر کابل شبکه یک وسیله الکترونیکی می باشد که به سادگی رسانه هایی بین دو سر کابل را اندازه گیری می کند و در صورتی که هرچه شامل دو قسمت باشد که هر قسمت به یک سر کابل شبکه شبکه وصل می گردد و با استفاده از ال ای دی یا صفحه ای که روی یکی از این دو قسمت نصب شده قطعی یا نادرستی رنگ بندی پریز شبکه مشخص می‌گردد. صفحه نمایش باتری خور بوده و البته قسمت اصلی دستگاه هم محسوب می گردد به این نکته دقت کنید که باتری منبع است و سیگنال وارد هر کدام از رشته های کارت شبکه می‌شود و این سیگنال توسط قسمت دوم دستگاه که به سر دیگر این کابل وصل می‌گردند دریافت خواهد شد.

با توجه به نکاتی که گفته شد می‌دانیم که دستگاه تستری که برخوردار از صفحه نمایش است مشخص می‌کند که کابل به کلی قطع است و یا با نمایشگر نشان داده می‌شود که کدام شماره از ۸ رشته سیم و کابل داخل کابل شبکه قطع شده است یا نه. همچنین تستری که دارای ال ای دی است یک عدد یا تمام LED های آنرا روشن می سازد و فقط مشخص می شود که آن زوج سیم قطعی دارد یا خیر.

دیدگاهتان را بنویسید

چهارده − سه =